De Start

Hoe het allemaal begon

23 juni 2017: Aan de bar tijdens een vrijdagmiddagborrel leerden Cornelieke en Marjolein elkaar kennen. Na een tijdje vroeg Marjolein: “Zeg, zullen we damessociëteit opstarten?”, “Ik vind dat een goed plan”,  “Mooi, dan zijn we alvast met z’n tweeën”.

Carin liep verderop voorbij. Marjolein: “Carin, doe je mee?”. Carin: “Ja hoor, dat is goed.”. Carin kwam later die borrel bij de twee staan: “Waar ga ik eigenlijk aan mee doen?”. We lachten en smeedden de eerste plannen.

Een borrelaar, die voorbijliep, had een goede aanvulling: “Ines, die moet erbij!”. Carin en Cornelieke vonden dat een goed idee, en Marjolein, die Ines niet kende, liet zich overtuigen.

En zo zaten we op 17 augustus bij elkaar aan tafel. Cornelieke en Ines kenden elkaar. Marjolein en Carin kenden elkaar. En Carin en Ines kenden elkaar van gezicht. Een bij elkaar geraapt groepje, dat bijzonder eensgezind bleek over de plannen voor een damessociëteit. Ieder nodigde tien vrouwen uit voor de borrel van september. Zo veel mogelijk uit verschillende groepen, achtergronden en wijken/plaatsen.

Na de tweede borrel, met 60 nieuwsgierige vrouwen, besloten we dat het idee levensvatbaar was, en in mei 2018, nog geen jaar na de kennismaking aan die bar werd het 80e lid ingeschreven.